Idén is részt vettünk az Ajkai Esélyegyenlőségi Napon!

Idén 11. alkalommal rendezték meg Ajka városában az Esélyegyenlőségi napot, melyet a Bakonyi Erőmű Zrt. is támogatott.

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány rendezvényén az esélyegyenlőség jegyében színes, tartalmas programokon és foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők és fogyatékkal élő társaikkal együtt tanulhattak, játszhattak és élvezhették az eseményt.

Szeptember 20-án pénteken tartották meg az ajkai Agórán az idei Esélyegyenlőségi napot, ahol a szervezők és a kiállítók is az egyenlőség és az előítéletek lerombolásának fontosságára hívták fel a figyelmet. Az esemény elsődleges célja, hogy megismerhessük fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű társainkat és velük együtt tölthessünk el egy napot izgalmas programok, játékok és előadások keretein belül.

Az idei eseményen is számos tartalmas programban vehettek részt az érdeklődők, a Veolia pedig a tavalyi év sikere után idén is mesemondással készült az arra járóknak. A Meseszó Egyesület mesemondója az idei évben is izgalmas és színes mesékkel szórakoztatta a kisebbeket, olykor-olykor pedig az idősebb korosztályból is a sátor babzsákjain pihentek meg páran, hallgatva a természet és annak védelmének fontosságára figyelmeztető meséket. Munkatársaink emellett a környezetvédelem, az ökológiai átalakulás és a fenntarthatóság üzeneteire is felhívták az érdeklődők figyelmét játékok és beszélgetések keretein belül.

Az esemény megnyitóján Vollár Attila cégcsoportunk Közép-magyarországi regionális igazgatója, az ajkai Bakonyi Erőmű Zrt. vezérigazgatója is beszédet mondott, amelyben az egyenlőség megteremtését emelte ki.

Jó szívvel mondhatom, hogy a Veolia Energia Magyarország Zrt. számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás és az esélyegyenlőség támogatása. Számunkra ez nem csupán egy elv, hanem alapvető érték, amely minden döntésünket befolyásolja. Azért dolgozunk, hogy mindenki számára biztosítsunk olyan lehetőségeket, ahol képességeik és elhivatottságuk alapján fejlődhetnek, és hozzájárulhatnak közös sikereinkhez. Hiszünk abban, hogy az átalakulás, legyen az társadalmi vagy ökológiai, sok apró lépésből áll, amelyeket együtt kell megtennünk” – emelte ki megnyitóbeszédében. – „A programok segítségével sokat tanulhatunk egymástól. Ezek segítenek minket abban, hogy jobban megértsük egymás kihívásait, és megtanuljuk, mennyire fontos az elfogadás, a türelem és az összefogás.”

Az esemény szervezője, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány nem csak ezen a napon, de a hétköznapokban is azon dolgozik, hogy testi, érzékszervi és értelmi fogyatékossággal élő fiatalok és felnőttek számára teremtse meg egy jobb élet esélyét.

Bár nem törekszünk tökéletességre, számunkra az a fontos, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, elengedjék magukat és új élményekkel gazdagodjanak. A fogyatékossággal élők és az egészséges fiatalok együtt vesznek részt a programokban, ezzel új szempontokat és bátorságot nyerve az egymással való találkozásból. Fontos számunkra, hogy mi is minél többet tegyünk a fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű fiatalokért, így tavaly elindítottuk az erőművel közösen üvegház projektünket is, amely gondozásában ők is aktívan részt vehetnek és még a fenntarthatóságról is tanulhatnak. Továbbra is szeretnénk fenntartani a jelenlegi lendületet és folytatni a munkát, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk számukra” – emelte ki Lovas Irén, a rendezvényt szervező Molnár Gábor Műhely Alapítvány vezetője.

A Veolia, a Bakonyi Erőmű Zrt. és az Alapítvány is azon dolgozik, hogy minél több lehetőség és egyenlő esélyek nyíljanak a megváltozott munkaképességűek számára, az esélyegyenlőségi nap pedig évről évre biztosítja számunkra, hogy ennek üzenetét minél több emberhez eljuttassuk.