A Veolia összefog a felelős állattartásért az Állatok Világnapján

Október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját, amely kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.

Az állatok nemcsak társaink, hanem a Föld ökoszisztémájának szerves részei, ezért védelmük és megfelelő gondozásuk alapvető feladatunk.  Ennek jegyében a Veolia idén egy céges adománygyűjtést szervezett, melynek során a munkatársak kutya- és macskaeledeleket, jutalomfalatokat, játékokat, fekhelyeket, törölközőket és tisztítószereket adományozhatnak egy állatmenhely részére.

A felelős állattartás nemcsak az állatok testi és lelki egészségére van hatással, hanem az ökoszisztémában betöltött szerepük szempontjából is kiemelkedően fontos. Az állatok minden természetes élőhelyen kulcsszerepet játszanak: szabályozzák a táplálékláncot, fenntartják a biológiai sokféleséget és hozzájárulnak az ökoszisztéma egyensúlyának megőrzéséhez. Háziállataink gondozása és felelősségteljes tartása túlmutat a személyes kötődésen; fontos, hogy tudatosan vigyázzunk rájuk, hiszen a helyes táplálás, megfelelő mozgás és nevelés nemcsak a jólétüket biztosítja, hanem közvetve hozzájárul az ökológiai harmónia fenntartásához is.

A Veolia éppen ezért hangsúlyozza, hogy az állattartás nemcsak öröm, hanem elkötelezettség is. Az állatok ugyanolyan érzelmi és fizikai szükségletekkel bírnak, mint mi emberek, és felelősségünk biztosítani számukra mindazt, amire szükségük van a boldog és egészséges élethez. Vállalatunk célja, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a kérdésekre, és segítsük a kollégáinkat abban, hogy minél jobb gazdái legyenek kedvenceiknek.

Kutyakiképzési tanácsadás Veolia kollégáknak

Az Állatok Világnapja alkalmából egy különleges lehetőséget is biztosítottunk munkatársaink számára, melynek keretein belül október 7-ig ingyenes, 20 perces kutyakiképzési tanácsadásra tudnak időpontot foglalni Makkay Dóra szakképzett kutyakiképző kollégánknál. Ez a rövid konzultáció lehetőséget nyújt arra, hogy a kutyatartók személyre szabott tanácsokat kapjanak a nevelés, viselkedésformálás, etetés, vagy akár kutyasportok területén. A tanácsadás során hasznos ötleteket kaphatnak arra, hogyan lehet harmonikusabb a kapcsolatuk a kutyájukkal, és hogyan érhetik el, hogy kedvencük kiegyensúlyozottabb és engedelmesebb legyen. Ez a fajta támogatás különösen fontos, hiszen a felelős állattartás része az is, hogy megfelelő figyelmet fordítunk kedvenceink tanítására és fejlődésére.

Az ilyen kezdeményezések nemcsak az állatok, hanem gazdáik számára is előnyösek. Egy jól nevelt, boldog állat a gazdája életét is megkönnyíti, hiszen kevesebb stressz és konfliktus adódik a hétköznapok során. A Veolia ezzel is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a kollégák jobban megértsék és teljesíteni tudják az állattartással járó felelősségeket, ezáltal kedvenceik egészségét és kiegyensúlyozott életét is biztosítva.